ARBETE & VÄLFÄRD

I slutat av februari  (2019) kommer vår nya bok  Arbete & välfärd. Det här en hemsida under konstruktion.  Boken presenterades i Studentlitteraturs höstkatalog.

 

 

 

 

Arbete & välfärd uppmärksammades ett halvår före utgivningen. Den var en av tre som fick Kurslitteraturpris 2018. Gala i Grand Hotels vinterträdgård den 12 september.

 

 

 

 

 

Juryns motivering lyder: ”För en omfattande grundbok som tar sig an uppgiften att beskriva kopplingarna mellan arbete och välfärd i Sverige. Närmare 30 författare har gjort en gemensam ansträngning att skapa en helhetsbild som rör sig från individnivån, via organisation/mesonivån till samhällsnivån. Boken är fylld av nya och ibland annorlunda perspektiv som ger en god grund för seminarier och fördjupande diskussioner. En angelägen bok som bidrar med kunskap i en form som är spännande och som dessutom utmanar och får studenten att tänka själv.”

 

 

Fyra författare och en förläggare (med tungt korr i hand). Från höger: Micke Tåhlin, Ann Bergman, Johan Lindgren, Karin Lundqvist och Åke Sandberg. Fotot från arbetslivskonferensen falf2018 i Gävle.

 

 

Vi ser boken som gedigen och grundläggande och samtidigt med perspektiv som kan skava och ge upphov till reflektion. Tjugosju ledande forskare medverkar i sammanlagt tjugofyra kapitel
Här finns innehållsförteckningen för Arbete & Välfärd
Om ledning, personal och organisationsmodeller i Sverige.

Själv skriver jag i kapitel om arbetslivet i Sverige, konstruktionen av ’svensk ledning, arbetsmarknadens omreglering, arbetslivsforskning i Sverige, samt om jobben i plattformsekonomin(eller delningsekonomi, eller plattformskapitalism, eller gig-ekonomi… kärt barn, men inte för alla)

Bokens sida på Facebook.

Uppdatering från falf2018, arbetslivskonferensen i Gävle 10-12 juni, där vi arrangerade symposium och panelsamtal under medverkan från flera författare. Förlaget arrangerade presentation och mingel.

Johan Lindgren, förläggare på Studentlitteratur har mer information om boken.
johan.lindgren@studentlitteratur.se

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *