Arbete & Välfärd

I februari (2019) kommer vår nya bok  ARBETE & VÄLFÄRD. Det här är bokens HEMSIDA under konstruktion.

Vår bok har redan uppmärksammats, ett halvår före utgivningen. Den är en av tre som får Kurslitteraturpris 2018. Gala i Grand Hotels vinterträdgård den 12 september.

 

 

 

Juryns motivering lyder:
”För en omfattande grundbok som tar sig an uppgiften att beskriva kopplingarna mellan arbete och välfärd i Sverige. Närmare 30 författare har gjort en gemensam ansträngning att skapa en helhetsbild som rör sig från individnivån, via organisation/mesonivån till samhällsnivån. Boken är fylld av nya och ibland annorlunda perspektiv som ger en god grund för seminarier och fördjupande diskussioner. En angelägen bok som bidrar med kunskap i en form som är spännande och som dessutom utmanar och får studenten att tänka själv.”

Vi ser boken som gedigen och grundläggande och samtidigt spännande.
Tjugoåtta ledande forskare medverkar i sammanlagt 24 kapitel
Här finns innehållsförteckningen för Arbete & Välfärd
Om ledning, personal och organisationsmodeller i Sverige.

Åke Sandbergs foto.

Fyra författare och en förläggare (med tungt korr i hand). Från höger: Micke Tåhlin, Ann Bergman, Johan Lindgren, Karin Lundqvist och Åke Sandberg. Fotot från arbetslivskonferensen falf2018.

Själv skriver jag i kapitel om arbetslivet i Sverige, konstruktionen av ‘svensk ledning, arbetsmarknadens omreglering, arbetslivsforskning i Sverige, samt om jobben i plattformsekonomin(eller delningsekonomi, eller plattformskapitalism, eller gig-ekonomi… kärt barn, men inte för alla)

Bokens sida på Facebook.

Uppdatering om boken och om falf2018, arbetslivskonferensen i Gävle 10-12 juni, där flera av bokens författare medverkar i symposium och panelsamtal. Förlaget arrangerar en presentation och mingel.

Johan Lindgren, förläggare på Studentlitteratur har mer information om boken.
johan.lindgren@studentlitteratur.se

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *