Recensioner och artiklar om ”Arbete & välfärd”

 

”Allt” om boken finns via denna länk.

 

Om Arbete & välfärd, recensioner och krönikor

Senaste överst

Maria Norbäck: ”Om att studera ett slags liv istället för ett måndag-till-fredag- slags döende”, Organisation & Samhälle, maj 2020 Recensionen i Tidskriften Organisation & samhälle (O&S)
Recensionen som pdf

Jan-Ewert Strömbäck: Hej då Hopp-Jerka, och hej på dig Corona-Carolina, Krönika i Dagens Arbete, 20 maj, 2020
Krönikan i Dagens Arbete
Krönikan som pdf 

Tidskriften Arbetsmarknad & arbetsliv nr 1/2020 har en sektion ”Granskning-Respons” (eller Review symposium) om Arbete & välfärd. Fyra recensioner och ett svar av redaktören Åke Sandberg.
Fyra granskningar 
– Sven Hort
– Carin Håkansta
– Töres Theorell
– Barbara Czarniawska
Respons av Åke Sandberg

Jayeon Lindellee: Recension av ’Arbete & välfärd’, i Sociologisk forskning, årgång 57, nr 1, sid 80–82, 2020

Jan Ewert Strömbäck: Kerstin Hesselgren – en pionjär i arbetarskydd i Dala-Demokraten, 1 april 2020

Mikael Nyberg:  Så krossades drömmen om det goda jobbet, i Aftonbladet, 9 januari 2020

Örjan Nyström: Välfärd och jämlikhet handlar också om arbetslivsutvecklingen,  i Tiden nr 3, 2019

Jan Enqvist: Håller den svenska modellen för omvärldens tryck,  i Du&Jobbet nr 4, 2019

Mikael Nyberg: Vitala siffror om arbetslivet, i Clarté nr 2, 2019

Mattias Bjellvi: Bibliotekstjänst, Recension, i BTJ-häfte 2019-8

Nya recensioner kommer att läggas in här ovan.

Studentlitteratur publicerar några korta citat från recensioner under fliken Omdömen.

Fler citat ur recensioner ska komma här

citat, citat

Andra artiklar och  intervjuer om Arbete & välfärd

”Fri och maktlös” i Nyhetsmagasinet ETC, den 8 maj 2020. Stort reportage om gigjobb av Zanna Nordqvist, intervjuer med fyra unga med olika påhugg, en personlig assistent, butiksbiträde, cykelbud, barnflicka. Och jag får kommentera till sist. Samt utdrag ur Arbete & Välfärd, kapitlet om plattformsekonomin.

Bengt Starrins krönika Fotbollsprofessorn prisad för bok om arbete och välfärd Värmlands folkblad, den 23 aug 2019

Hans Brinkmann: Ledelse og organisation er nøglen i AAA:s informationsblad, nr 25, maj 2019 Kommentar till seminarium vid AAA:s (Aktionsgruppen arbejdere og akademiker) årsmöte i Köpenhamn.

Videoinspeling från seminariet på ABF-huset där boken först presenterades, den 3 april 2019

Så påverkades forskningen av ALI:s nedläggning. Intervju i tidningen Arbetarskydd, dec 2018,  av Marika Sivertsson

Intervjuad av Jonas Fogelquist: Glöm inte maktperspektivet i Du&Jobbet, den 7 juni 2018.