Säffle-Gunnar 90 år

Idag 14 augusti 2018 skulle Säffle-Gunnar Andersson ha fyllt 90 år. Tillsammans med  Gilles Castagno, skriver jag i Säffle-Tidningen (9 aug) om målgöraren och rekordhållaren som i storhet jämförts med Zlatan Ibrahimovic.

Bilden: Sonen Jean-Claude, Gunnar, klubbdirektören Saby Zaraya och tränaren Jean Robin

     

Ovan  dubbeluppslaget i Säffle-Tidningen den 9 aug  2018.
Första sidan i ST – länk
Andra sidan i ST – länk

För nya inlägg på sidan — prenumerera här i formuläret överst i högerspalten, eller i mobilen nederst. Det kan kanske bli ett eller ett par utskick i månaden.

Även på facebook på sidan Gunnar “Säffle” Andersson  Följ länken, gilla gärna fb sidan.

4 svar på ”Säffle-Gunnar 90 år

 1. Hej!
  Upplivad av ditt intresse för Säffle-Gunnar måste jag berätta följande.
  Jag är född och uppvuxen i Säffle (bara några år äldre än du). Vi bodde på Svevägen så jag hade nära till Sporthälla. Där tillbringade jag och andra ungar/tonåringar mesta tiden
  En solig sommarkväll i mitten av femtiotalet stod ett litet gäng vid räcket framför fotbollsläktaren och tittade på en man som iförd träningsoverall ensam ute på den gröna mattan lekte med ett par fotbollar. Han sköt prick i ena målburen. Nån råkade säga att det där är Säffle- Gunnar. En kompis och jag sprang genast hem efter våra autografblock. Vi gick ut på planen och höll fram våra block och mannen skrev snällt “Gunnar Andersson L OM.” Triumferande gick vi tillbaka till framför läktaren.
  Ja, sedan har jag genom alla år haft det där autografblocket med mig (det är säkert gjort i pappslöjden. Att han särskilt skrev om tillhörigheten till Olympic Marseille innebar säkert att han fortfarande i mitten av 50-talet räknade sig dit – även om hans storhetstid var över.
  Bästa hälsningar
  John Erik Forslund

 2. Tack John Erik förr att du delat med dig av ett fint minne. Jag har sänt e-post till dig. /Åke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen