Åke Sandberg

Sommarhälsning — och nya inlägg

Nya inlägg på sidan — prenumerera här i formuläret nedan / i högerspalten.  Det kan kanske bli ett eller ett par utskick i månaden.

You may subscribe to info about new posts on this page. Coupon to the right. My projects: After a collective textbook on work and welfare and a book on the the backbround to growth of the radical right in the industrial town Säffle (where I grew up) I now intend to focus on  the football player Gunnar Andersson, nick-named Säffle-Gunnar; his career was in Olympique Marseille. in the 1950’s.

Inläggen ska handla om nya publiceringar men också om  tidigare arbeten som antologin Arbete & välfärd (Studentlitteratur), uppföljning av senaste boken Främling i sin stad (BoD), om jobb, politik och SD i uppväxtstaden, bruksorten Säffle. Och om att arbeta vidare med boken om Säffle-Gunnar Andersson.  Mer om detta och annat finns och kommer i  inlägg på sidan. 
Och i höst/vinter lär filmen om Säffle-Gunnar komma till Säffle och kanske andra ställen i Sverige?
Men nu i mitten av juli är det Musik- och litteraturdagar på Runmarö. Kjell Westö i samtal med Ebba Witt-Brattström om bland annat Tritonus, och Chopin med Roland Pöntinen. Men också röj på Svängen med Peter Mosskin och hans vänner i Baggeby station
Stay tuned, fyll i kupongen till höger, så kommer info efterhand om forskning, debatt, publikationer och en och annan utvikning om musik och skärgård.

Bilder, överst Kjell Westö i Hembygdsgården.
Baggeby station på krogen Svängen.
Roland Pöntinen vid pianot som heroiskt fraktats till scenen i Hembygdsgården.

Nedan. Kajak på Gråskärsfjärden. Och den stora rödlistade Apollofjärilen, syns mest på Gotland och Runmarö
Samtal hos Arena idé om min bok Främling i sin stad med Göran Eriksson och Lisa Pelling.
Sist Säffle-Tidningens helsida  om inspelning av filmen om Säffle-Gunnar Andersson i faksimil nedan.  Mer läsvänlig är denna pdf av artikeln.

Jag börjar så sakta skriva på boken om Säffle-Gunnar. Under en månad på svenska kulturhuset i Paris i vinter ska jag ta ett grepp om mitt stora material, tryckt material och intervjuer. Och följa upp samtal med två av Gunnars barn i Parisområdet. Ser fram emot det.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen