Säffle-Gunnar och Nacka Skoglund & le film “Gunnar”

Här är Mats Taxéns unika grävjobb om “Säffle” och “Nacka” på Oskar Fredriksborgs förläggning, KA 1, utanför Vaxholm. Ryktet är sant. Säffle-Gunnar och Nacka Skoglund möttes faktiskt på grusplanen på Rindö 1949, när Gunnar fick återvända efter att han avvikit från militärtjänstgöringen.
Nedan länkar till Säffle-Tidningens publicering av reportaget. Mats research och reportage är ytterligare en bit i pusslet om Gunnars liv och karriär. Jag försöker förvalta den.
När Mats hörde av sig för ett par tre år sedan för att fråga vad jag visste om Gunnar och Nacka på KA1 konsulterade jag två tidigare ST-redaktörer, Åke Jansson och Sven-Erik Dahlström för att finna ledtrådar. Nuvarande chefred. Claes Österman har sett till att jag fått både papperstidning och pdf-filer till sommarön, inte långt från Rindö.  En tidigare publicering av berättelsen finns i Fobolls-Bolletinen som Tommy Wahlsten redigerar.
För att läsa Mats artikel, klicka på bilderna nedan, eller här och här … pour voir l’article
.
       
.

Le film “Gunnar” 

SE. Francois Missen medverkar och Benjamin Potet gör den franska filmen  “Gunnar” som kommer till Säffle i september 2022… och redan visats på flera håll i Frankrike och vid sportfilmfestivaler.

FR. Le film francais sur la vie de Gunnar.
L’article en suédois est sur un rencontre de Gunnar et Nacka Skoglund, un autre grand star de foot de la Suède, qui a joué a Milano. Une vie tragique comme celle de Gunnar. Il se sont rencontré, dans un match, pendant leur service militaire, dans l’archpel de Stockholm.
L’équipe du film ‘Gunnar’, à Åmål avril 2019 de droite a gauche. Filmgänget i Åmål,
från höger: Benjamin Potet, Marine Sahakian, Francois Missen,
Mathias Langlois, Åke Sandberg.

Ett svar på ”Säffle-Gunnar och Nacka Skoglund & le film “Gunnar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen