Åke Sandberg

Säffle-Gunnar och Nacka Skoglund

Här är Mats Taxéns unika grävjobb om “Säffle” och “Nacka” på Oskar Fredriksborgs förläggning, KA 1, utanför Vaxholm. Ryktet är sant. Säffle-Gunnar och Nacka Skoglund möttes faktiskt på grusplanen på Rindö 1949, när Gunnar fick återvända efter att han avvikit från militärtjänstgöringen.
Här är Säffle-Tidningens publicering av reportaget. Mats research och reportage är ytterligare en bit i pusslet om Gunnars liv och karriär. Jag försöker förvalta den.
När Mats hörde av sig för ett par tre år sedan för att fråga vad jag visste om Gunnar och Nacka på KA1 konsulterade jag två tidigare ST-redaktörer, Åke Jansson och Sven-Erik Dahlström för att finna ledtrådar. Nuvarande chefred. Claes Österman har sett till att jag fått både papperstidning och pdf-filer till ön, inte långt från Rindö.  En tidigare publicering av berättelsen finns i Fobolls-Bolletinen som Tommy Wahlsten redigerar.
Le film francais
Francois Missen (foto) medverkar och Benjamin Potet gör den franska filmen om Gunnar som kommer till hösten …
le film francais sur la vie de Gunnar. L’article est sur Gunnar et Nacka, un autre grand star de foot de la Suède, qui a joué a Milano. Une vie tragique comme celle de Gunnar. Il se sont rencontré, dans un match, pendant leur service militaire, dans l’archpel de Stockholm. Aussi dans un des photos Francois Missen, journaliste a Marseille et ami de Gunnar.
För att läsa Mats artikel, klicka på bilderna nedan, eller här och här … pour voir l’article
.
       
.
.
L’équipe de film Gunnar, a Åmål avril 2019. Filmgänget,
från höger: Benjamin Potet, Marine Sahakian, Francois Missen,
Mathias Langlois, Åke Sandberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen