Legendariskt. Säffle-Gunnar och Nacka Skoglund spelade i match på Rindö

Mats Taxén, journalist och tidigare ordförande i Sportjournalistförbundet, har gjort ett fint grävjobb. Vi har haft kontakt genom åren och nu har Mats resultat och bevis att visa upp. Säffle-Gunnar och Nacka Skoglund spelade fotboll mot varann på Rindö i Stockholms skärgård. När båda gjorde lumpen på KA1, Kustartilleriet.
Fram till nu har det varit känt att de inte gjorde lumpen samtidigt. Men nu har Mats visat att de var där på samma gång ett par månader. Gunnar smet från lumpen, dömdes till fängelse och fick göra ett par månader till i lumpen senare, och då var Nacka där.

Mats har papper på att Gunnar och Nacka var på KA1 på Rindö samtidigt och tre vittnesmål från pojkar, idag 80-åringar, som såg dem spela! En fantastisk berättelse.

Den finns i sin helhet i nya SFS-Bolletinen, nr 1, 2021. Föreningen Sveriges Fotbollshistoriker och Statistiker, SFS, som har en kvartalstidskrift. Lätt bli medlem

Mats fina berättelse om Nacka och Gunnar på Rindö är en spännande del i Säffle-Gunnars liv. Nu avslutar jag ett annat bokprojekt – om staden Säffle i omvandling – och kan på allvar börja skriva boken om Gunnar som jag samlat så mycket material till. Skoj!

Välkommen också till Säffle-Gunnar-sidan på facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen