På spaning efter Säffle-Gunnar i Paris, och i skrivarlyan

Fyra skojiga, givande veckor på Svenska institutet i Paris, på spaning efter Säffle-Gunnar. Genom samtal, läsande och begynnande  skrivande. Bland andra mötte jag Gunnars dotter Michou, som sätter upp cabaretföreställningar runtom i Paris, med ekonomiskt stöd av paris borgmästare Anne Hidalgo. Det är fri entré för pensionärer.

Med Michou och hennes man Francois kunde jag efter föreställningen, i deras hem, samtala om den konstnärliga ådra som man finner hos Gunnars alla barn.

Under våren har jag nu börjat skriva på boken “Gunnar”. Född 1928 i Arvika, barndom i Säffle, ungdom i Åmål, formad IFK Åmål och som drygt 20-åring en kort tid med IFK Göteborg.  Nästa del att skriva är om flytten till Marseille via en livsavgörande match med KB Köbenhavn vid en turnering i Barcelona. Men först om hans återkomst och sista tid i Sverige, i Arvika och Säffle 1963-1964. Gunnar, utarmad och nedbruten föll död ner på gatan Rue Breteuil, nära hamnen i Marseille. Han var på väg till tidningen Le Provencal för att som vanligt få en biljett till eftermiddagens match.

Tills vidare hänvisas till ett inlägg här på hemsidan, där det finns länkar till en rad saker jag skrivit om Gunnar. 

Kolla även Gunnar-sidan på facebook  [länkar].

På bilden Svenska institutets gård, i Paris. Är det Gunnars fotboll vi ser?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen